Allianz Automapa Online poradí, jak přežít na českých silnicích | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

Allianz Automapa Online poradí, jak přežít na českých silnicích

Praha, 20. července 2015; Již pět let radí Allianz pojišťovna českým řidičům, kterým místům na silnicích v ČR by se měli raději vyhnout. Za tuto dobu už její dopravně-bezpečnostní projekt Allianz Automapa upozornil na několik desítek kriticky nebezpečných úseků. A co bylo doposud jen „na papíře“, je nyní k dispozici v moderní, elektronické podobě. Právě spuštěná webová mapa nehodových míst motoristům ukáže nejnebezpečnější úseky za poslední tři roky, ale také nová riziková místa, vytipovaná na základě nehodových statistik z roku 2014. 

Všechny žebříčky kritických lokalit, které jsou dnes ve vizuální podobě dostupné na webu www.allianz.cz/automapa, vznikají pod záštitou Allianz nadačního fondu a vycházejí ze statistik veřejně přístupné databáze s lokalizací všech dopravních nehod v České republice evidovaných Policií ČR. Jde tedy o podrobné celorepublikové studie s komplexní metodikou, nikoli analýzy nehodovosti klientů Allianz pojišťovny. 

Podmínkou pro zařazení konkrétního místa do Allianz Automapy jsou alespoň dvě na sobě navzájem zcela nezávislé dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí
v daném úseku, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů. „Pro určení pořadí závažnosti kritických lokalit je klíčových několik kritérií: zaprvé počet nehod, při kterých ve vybraném úseku došlo ke smrtelnému nebo těžkému zranění, dále počet zraněných nebo usmrcených osob na místě, ale také závažnost jejich zranění a počet ostatních nehod v dané lokalitě,“ uvádí Roman Ventura z Allianz nadačního fondu. 

Již několik let navíc tato iniciativa s pomocí Allianz nadačního fondu opravuje vybrané nehodové úseky, a přispívá tak ke snížení nehodovosti v daných lokalitách. Prozatím došlo k opravě tří míst, další budou následovat. Díky Allianz Automapě se dnes jezdí bezpečněji
u Lhoty pod Libčany v Královéhradeckém kraji, dále u Toužetína na Lounsku a také v Milíně na Příbramsku. Kde přesně se tyto kritické úseky nacházejí, nejlépe ukáže právě elektronická mapa. 

Ve kterých regionech loni přibylo nejvíce rizikových lokalit? Podrobnosti k nejnovějšímu žebříčku Allianz Automapy najdete ZDE. 

Allianz Automapa Online navazuje na řadu úspěšných novinek v digitálním prostředí, jež Allianz představila v posledních několika letech. Nejen pro své klienty vytváří užitečné mobilní aplikace (Škola smyku, Allianz Křižovatky, Na cesty s Kolbabou, WeatherSafe)
a stále pracuje na jejich zdokonalení. Například svou mezi turisty oblíbenou aplikaci Na cesty s Kolbabou nedávno představila ve verzi pro Windows Phone, a ta je tedy v tuto chvíli zdarma dostupná pro uživatele všech tří nejrozšířenějších mobilních operačních systémů. 

Samozřejmostí se pro klienty Allianz pojišťovny rovněž stává online správa pojistek
a pojistných událostí prostřednictvím portálu MojeAllianz.cz. Zde mají vždy k dispozici jednoduchý přehled všech svých pojistných smluv, včetně zabezpečení na penzi. Jen během loňského roku se počet uživatelů tohoto portálu zvýšil více než dvojnásobně.

 

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.

Máte dotaz? Kontaktujte nás