Cokoliv se může stát, stane se, dokazují zkušenosti klientů Allianz pojišťovny | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

Cokoliv se může stát, stane se, dokazují zkušenosti klientů Allianz pojišťovny

Praha, 1. prosince 2015; „Měl to být naprosto běžný den. Stál jsem na ulici a zpovzdálí uviděl hlouček peroucích se osob, které po sobě cosi házely. Než jsem stihl jakkoli zareagovat, něco od nich přiletělo… a dostal jsem skleněným půllitrem do hlavy,“ popsal klient Allianz svůj nepěkný zážitek, a zapsal se tak do statistik více než 64 tisíc úrazů, které lidé v rámci životního pojištění Allianz nahlásili v roce 2014. Mnoho z nich přitom patří do kategorie téměř nepředstavitelných náhod.

Že se může v drama proměnit třeba i obvyklá cesta do práce, dokazuje příběh klientky, která nechtěla zmeškat svůj vlak – a místo do zaměstnání se dostala do nemocnice. Příčinou však nebyl pád, jak by se mohlo zdát. „Běžela jsem na nádraží v hustém dešti kolem uzamykatelné reklamní tabule, když vítr otevřel její dvířka a ty mi rozsekly hlavu,“ uvedla do popisu nehodového děje příhodu z rána, na které by raději zapomněla.

A o nešťastných náhodách ví své i rybář z Mělnicka, který si přijel od stresu všedních dní odpočinout k vodě. „Na pískovně jsem si v autě zapálil svíčku, abych viděl při stlaní. Svíčka se mi ale převrhla, vzplanul od ní spacák, a aby toho nebylo málo, od ohně bouchl sprej na komáry. Utrpěl jsem popáleniny a poleptání,“ vylíčil klientskému servisu. Stejně jako on měli přitom všichni zmiňovaní aktéři nehod jediné štěstí v neštěstí – nezapomněli se „proti smůle“ pojistit.

Že se doslova vyplatí být na náhodu připraven, dokazuje i letošní úrazová bilance, která je jen o něco málo nižší než ta loňská – v rámci životního pojištění zatím likvidátoři Allianz řešili přes 48 tisíc škod způsobených úrazem. Pojistit se přitom není v dnešní době nic složitého. Při výběru životního pojištění se stačí řídit pěti jednoduchými pravidly:

1. Pojistěte se tak akorát – Dobrý poradce vám doporučí nastavit si pojištění tak, aby spolu s veřejným sociálním systémem pokrylo 100 % všech vašich běžných nutných výdajů.

2. Rozdělujte a nemíchejte – Smlouva životního pojištění může mít dvě složky: ochrannou a investiční. Pokud jsou obě složky od sebe jednoznačně oddělené, je pojištění přehledné a bez vysokých poplatků.

3. Požadujte pevnou cenu – Založte si pojištění, které drží pro každé sjednané riziko stejnou cenu od počátku do konce a nestupňuje ji podle věku klienta.

4. Neplaťte divné poplatky – Moderní produkty neúčtují žádné zbytečné poplatky. Jejich maximální poplatek bývá 3 % z hodnoty investice a díky tomu jsou stejně výhodné jako pravidelné investice do podílových fondů.

5. Nevybírejte jenom podle ceny – Pozor na levné smlouvy, které kryjí pouze něco: například úraz, ale jen z důvodu dopravní nehody atd.

Zdroj: Tisková zpráva Allianz pojišťovna, a. s.

Máte dotaz? Kontaktujte nás