Dovolenou bez cestovního pojištění raději neriskujte. Jaká další pojištění Vám ještě mohou pomoci? | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

Dovolenou bez cestovního pojištění raději neriskujte. Jaká další pojištění Vám ještě mohou pomoci?

[caption id="attachment_1090" align="alignleft" width="240"]Cestovní pojištění Cestovní pojištění Vás uchrání od vážných starostí, které na dovolenou nepatří[/caption]

Letní prázdniny jsou za dveřmi. Počátek července je díky vzpomínkám ze školy i vlastním dětem mnohými z nás vnímaný jako skutečný začátek léta. Na výlety, trávené často daleko od domova, si stále větší množství turistů sjednává cestovní pojištění. Důvody pro toto rozhodnutí bývají často založeny na hořkých zkušenostech vlastních či jejich známých, kdy k pojištění nedošlo.

První otázkou, kterou si člověk neobeznámený s výhodami cestovního pojištění může položit, pravděpodobně bude, zda je cestovní pojištění vůbec potřeba. V době evropské integrace máme k dispozici Evropský zdravotní průkaz, který symbolizuje částky, které pravidelně odvádíme své zdravotní pojišťovně. Paradoxně však tento průkaz za hranicemi ztrácí většinu svých výhod. Vytáhnout z peněženky ho má smysl jen ve státních zdravotnických zařízeních EU a některých dalších zemí Evropy. Zdravotní pojišťovna Vám navíc zaplatí v přepočtu jen tolik, kolik by Vás úkon stál v tuzemsku. V případě problémů však zapomeňte na asistenční služby nebo dokonce repatriaci.

Pojišťovny nabízejí různé, navzájem odlišné balíčky cestovního pojištění s různými pojistnými riziky. Pokud není potřebné pojistné krytí součástí balíčku, lze si ho zpravidla připojistit. Hlavní součástí cestovního pojištění je krytí léčebných výloh, ke kterému pojišťovny nabízejí vyšší či nižší limity. Například u Allianz se však o léčebné výlohy nemusíte zajímat vůbec, jelikož je Vaše léčení kryto neomezeně.

Základní a velice významnou výhodou jsou asistenční služby. V případě jakýchkoli událostí, na které se cestovní pojištění vztahuje, by jedním z prvních kroků měl být právě kontakt s asistenční službou. Ta nejen vysvětlí postup, jak se v konkrétní situaci zachovat, doporučí Vám i lékaře, zajistí tlumočníka, překlady, převezme dohled nad platbami a vyřídí další záležitosti, které jsou potřeba.

S cestovním pojištěním se ani nemusíte bát, že uvíznete v cizině, jelikož repatriace v případě nutnosti patří mezi základní služby. Podobně je tomu například se zajištěním převozu do nemocnice. Pokud však přesto v zahraničí uvíznete a nebude Vás možné několik dní vrátit do vlasti, bývá často pojištění prodlouženo o uplynulou dobu.

Snad povinným připojištěním by se mělo stát pojištění odpovědnosti za škodu. Jelikož určitě neplánujete trávit dovolenou zavření na pokoji, existuje jistá pravděpodobnost, že způsobíte někomu škodu na zdraví či majetku. I chvíle nepozornosti Vás může stát překvapivě vysoké peníze.

Zranit samozřejmě můžete i sami sebe – v takové situaci Vám pomůže úrazové připojištění. Pro aktivně strávenou dovolenou je dobré na něj nezapomenout. Pojištění se však zpravidla nevztahuje na osoby, které před svým úrazem byly pod vlivem alkoholu. Také nemoci jsou téma, na které je potřeba vždy myslet, především při cestování za hranice Evropy.

Raději nezapomeňte ani na připojištění zavazadel. Už nejednomu cestovateli se zavazadla ztratila a ocitl se tak v nepříjemné a těžko řešitelné situaci. Přihlédnout by se mělo i ke zvýšené kriminalitě v některých zemích.

Ne všechny problémy spojené s cestováním Vám však cestovní pojištění pokryje. Zatímco některé zůstanou jednoduše na Vašich bedrech, jiné můžete podchytit pomocí jiných pojištění.

Pokud se vůbec nedostanete k letadlu z důvodu nemoci či jiné komplikace, pokud z nějakého důvodu budete muset změnit plány a zrušit rezervaci v hotelu, čekají Vás zpravidla storno poplatky. Právě pojištění storna bývá proto v posledních letech velmi častým doplňkem cestovního pojištění.

Podobně Vaše auto si možná zaslouží, pokud jej už nemá, zřízené havarijní pojištění. Když s ním totiž vyjíždíte za hranice, je potřeba počítat prakticky se všemi pojistnými riziky, jejichž rizikovost se zpravidla liší v jednotlivých zemích. Zatímco v některých zemích máte větší pravděpodobnost dopravní nehody, v jiných zemích hrozí častější krádež nebo například písečná či sněhová bouře.

I v případě, že si na dovolené užíváte ničím nerušeného klidu a zaslouženého odpočinku, může se Vám hodit pojištění s dovolenou zdánlivě nesouvisející – pojištění domácnosti. Pokud Vám domov nehlídá jiný člen rodiny, je Vaše domácnost plně k dispozici zlodějům. Přijdou-li povodně, které se v posledních letech objevují stále častěji, má toto pojištění také smysl.

Rozhodli jste se, že jet či letět na dovolenou bez cestovního pojištění Vám nestojí za to riziko? Pokud byste se rádi zabezpečili proti finančním důsledkům komplikací v době, kdy byste měli spíše relaxovat, stačí přejít na www.pojisteni.com/cestovni-pojisteni. Během chvíle si budete moci vybrat cestovní pojištění podle Vašich představ.  Nejen, že díky nám získáte až 50% slevu na pojistném, ale celý proces potrá jen chvíli – pojištěni na cestu můžete být už za pár minut.

Máte dotaz? Kontaktujte nás