Pojištění storna pomůže v mnoha případech, ne však ve všech | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 9-18 hod.

Pojištění storna pomůže v mnoha případech, ne však ve všech

Pokud máte naplánovanou dovolenou, je výhodné si k cestě sjednat pojištění storna zájezdu. V takovém případě jste chráněni v případě mnoha důvodů, kvůli kterým náhle nemůžete na cestu vyrazit. Ve kterých případech to ale neplatí?

Pojištění storna je určitě velmi užitečný nástroj, jak se připravit na neznámou budoucnost, která Vám může hodit do cesty důvod, proč nejet na dovolenou. Místo toho, abychom platili cestovní kanceláři storno poplatky, můžeme se obrátit na pojišťovnu, která se při správném důvodu zrušení zájezdu o finanční stránku záležitosti postará, stačí doplatit spoluúčast.

Velmi častým takovým případem, kdy nám pojišťovna pomůže, je nemoc, která asi nejčastěji a nejzákeřněji dokáže narušit naše plány. Další informace o pojištění storna můžete najít v našem článku. Z něj je dobré zde zmínit jednu velmi důležitou informaci, a to, že pojištění storna musíte sjednat do 24 hodin od zakoupení zájezdu či letenek.

Přestože Vás pojištění storna uchrání při velkém množství událostí, jsou i takové, které patří do výluk. Výluk není málo, je však třeba dodat, že u velkého množství z nich se jedná o buď vzácné případy, nebo přímo o zavinění události pojistníkem.

Do posledně zmíněné kategorie patří například úmyslné sebepoškození, jehož následkem je nemožnost vycestovat na daný zájezd, případně využít letenku. Lze sem započítat také změnu zdravotního stavu v důsledku požití alkoholu či jiných návykových látek. V takových případech se určitě negativní reakci pojišťovny nelze divit a proplacení storno poplatků se nedočkáte.

Do vzácnějších příkladů lze započíst například komplikace po výkonech na plastické chirurgii, nebo také to, když se u Vás po očkování objeví negativní změny na Vašem zdravotním stavu. Také z důvodu těhotenství včetně zdravotních komplikací s ním souvisejících se zájezdy neruší příliš často.

Také pokud si necháte opravit ústní dutinu svým zubním lékařem a z komplikace, která se může objevit, budete mít zdravotní problémy, jedná se o jednu z výluk.

Významnou výlukou, která stále ještě překvapí mnoho klientů pojišťoven, jsou chronická onemocnění a jejich léčba. K těm lze zmínit i takové zdravotní problémy, které nemusí být přímo chronické, ale které byly zjevné ještě před sjednáním pojištění.

Výčet najdete v pojistných podmínkách. Výjimek je vícero a stane se, že se hodí pomoc: pojišťovací poradci společnosti e-Finance Makléři, s.r.o. jsou připraveni Vám poskytnout informace, abyste měli přehled o tom, vůči kterým událostem nemusíte být chráněni, případně jestli Vaše konkrétní situace zapadá do výluk pojištění storna. Toto pojištění si můžete sjednat na stránkách pojisteni.com.

Máte dotaz? Kontaktujte nás