Zámek Račice, Račice-Pístovice - hlavní budova | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

Zámek Račice, Račice-Pístovice - hlavní budova

Jedná se o renesanční zámecký komplex v malebném prostředí mezi Drahanskou vrchovinou a Moravským krasem. Je umístěn ve vlastním lesoparku o rozloze 5,5 hektaru. Zámecký komplex se skládá z budov zámku, předzámčí a několika přilehlých budov.

V roce 2020 bylo pravomocně vydáno stavební povolení na přestavbu zámku na školící středisko a zámecký wellness hotel.  Při této rekonstrukci vznikne v hlavní budově zámku 26 apartmánů o výměře od 35 do 150 m2 a kongresový sál pro 100 osob.

V hlavní budově nyní probíhají celoročně prohlídky ve dvou okruzích, Piano Nobile a Zámecká sklepení. Do roku 2023 bylo v hlavní budově provozováno i ubytování turistického typu. Od roku 2023 je naplánovaná širší rekonstrukce vnitřních ubytovacích a spol. částí vč. venkovní fasády a nádvoří.

V budově Předzámčí jsou prostory umožňující ubytování, kde najdete jak ubytování turistického typu, tak luxusní pokoje a apartmány s terasami. Jeden z apartmánů disponuje i vlastním sklípkem. Všechny apartmány i pokoje jsou plně a funkčně zařízené a disponují vlastním sociálním zařízením. Celková kapacita ubytovacího zařízení v račickém Předzámčí je 39 lůžek.

V létech 2020-2022 již proběhla rekonstrukce Předzámčí a objektu bývalé stodoly a hájenky, které jsme nazvali Podzámčí. V Předzámčí rekonstrukcí vznikl menší kongresový sál pro 80 osob a restaurace EFI Hostinec Konírna.

V Podzámčí, které bylo otevřeno v létě 2023 jsme vybudovali 11 luxusních apartmánů pro 2-4 osoby, společenskou místnost s krbem a samovýčepem, společnou kuchyni, wellness a letní venkovní část s otevřeným bazénem. Celková kapacita ubytovacího zařízení v račickém Podzámčí je 34 lůžek.

Po kompletní rekonstrukci vznikne tak jedinečný areál s výbornou polohou, 22 km severovýchodně od Brna, 11 km od dálnice Praha-Brno-Ostrava.

  [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PcUI-l41t5o[/embedyt]
Máte dotaz? Kontaktujte nás